Honzovy špagety
ŠPAGETY S BALKÁNEM A RAJČATY
ingredience:
italské špagety (nééé žádný levný mory) Nejlepší je namíchat bílé a černé (sépiové) špagety
balkanský sýr
rajčata
bazalka
feferonky mleté v soli
česnek
sůl
máslo nebo olivový olej
olej
postup (porce pro 1 osobu):
Do vroucí vody dáme lehce nakrojená rajčata a necháme je tam asi minutu, než se sloupne slupka. Poté dáme špagety vařit do vroucí osolené vody a přidáme kapku oleje, aby se nám neslepily.
Do větší skleněné nebo keramické misky nastrouháme balkánský sýr, přidáme prolisovaný česnek, bazalku (buď sušenou, čerstvou nebo bazalkovou pastu) a lžičku pasty feferonky mleté v soli.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky a přidáme do mísy k připravené směsy.
Vyvarujte se rozvaření těstovin. Já osobně dám přednost raději tužším těstovinám, ale nic se nemá přehánět.
Špagety procedíme, snažte se co nejvíce je zbavit vodnatosti. To také chuti nepřidá a vysypeme je do mísy. Nyní je důkladně promícháme s připravenou směsí a během požívání stále promícháváme, aby nám nakonec nezbyly jen těstoviny.
!!!! DOBROU CHUŤ přeje Hanička s manželem :D:D:D !!!!!